Krog & Bar

När det gäller barer och krogar finns det otaliga sådana i varje större stad i Sverige. Det finns alltifrån sportbarer där du dricker öl, kollar på fotboll och spelar biljard till mindre indiebarer med ett mindre klientel och snävare musiksmak. Att hitta en bar som passar en borde inte vara svårt om man till exempel bor i Stockholm eller Göteborg. Ofta har man en favorit som man går till om man är ute, eller så går man runt till lite olika på en så kallad barrunda. På en del barer kan man till exempel spela biljard, kasta dart, shuffleboard eller spela bowling. Just shuffleboard är något som har blivit alltmer populärt den senaste tiden, och många nyöppnade större sportbarer väljer att erbjuda sina kunder just den aktiviteten. För visst är det så att man till slut kanske tröttnar på att bira sitta ner och dricka – det kan vara riktigt skönt att få igång sig lite genom någon enklare aktivitet! Dessutom är det riktigt roligt.

Ordet bar härstammar från engelskans ord för bardisk – ”the bar”. Här syftar det till att man beställer dryck över bardisken, och sedan har det i folkmun blivit att man kallar hela lokalen för en bar. Pub är ett annat ord för samma slags plats men används mest som uttryck i England. Vad beställer man på en bar? Det är såklart helt beroende på vad för slags bar det är. Vanligt är att det finns många olika ölsorter att välja mellan på om det är ett klassiskt publiknande ställe. Det finns många större kedjor som riktar in sig på att kunna erbjuda ett brett utbud av just ölsorter, men också av finare whiskeys och andra spritsorter. Drinkbarer är också populära, och precis som man kan anta serveras här många olika drinkar, vilket passar en del väldigt bra.

Uttrycket krog däremot betyder från början att värdshus längs en landsväg, men är senare en benämning på ett enklare ställe där man serverar öl, brännvin och husmanskost. Idag är dock ordet krog kännetecknande för barer, pubar och klubbar i allmänhet. Dock används uttrycket i sin ursprungliga form också fortfarande till viss del, till exempel för vägkrogar eller kvarterskrogar.

Företag som håller med Krog & Bar

Städservice i Karlskrona

Välkommen till Karlskrona Städ, ett gediget och erfaret städföretag, som erbjuder städservice i Karlskrona. Företaget hjälper såväl privatpersoner som dem som representerar företag eller bostadsrättsföreningar. Om man är en privatperson, så kan man utnyttja det så...

Bygg en restaurang i Bergshamra

Välkommen till Henningssons Bygg AB! De som vill få tjänster inom bygg i Bergshamra utförda kan anlita företaget Henningssons Bygg AB, vilket är ett företag med lång erfarenhet och kunskap inom området. Detta företag genomför både stora och små projekt av...